За женската красота

Повечето от нас разпознават красотата, когато я видят. Светът около нас е пълен с красота – океани, планини, цветя, човешки тела… някои хора са благословени с невероятни фигури. Виждаме някои от тях и си мислим „ Това е произведение на изкуството…“.

Красотата е много повече от физическата характеристика. Тя се проявява много повече в това кои сме ние, отколкото как изглеждаме. Женската красота трябва да бъде „разбулена“, защото всяка жена има нещо отвътре което е красиво.

Със сигурност повечето връзки започват с физическо привличане, но за да израснат и процъфтят е необходимо, това което е вътре в нас да излезе навън.

Знаеш ли какво е това нещо вътре в теб?

Начин да разбулим красотата е да погледнем това което ни прави живи. Задайте си следните въпроси:

– Към какво изпитвате страст?

– Какво обичате да правите?

– На каква кауза сте посланик (или бихте искали да бъдете)?

– Какво ви носи най-много радост и задоволство?

Не е необходимо да бъде нещо комплексно. Не омаловажавайте малките неща, които ви носят радост и задоволство. Твърде често омаловажаваме нещата, които ни носят удоволствие, защото ни се струва, че другите хора правят много повече и в нашите очи те имат по голямо влияние в живота на другите. Никога няма да открием радостта, ако продължаваме да се сравняваме с другите. Това може да е нещо толкова просто като страстта съм рисуването или дарбата да насърчаваш другите. Може би вашата страст е да отглеждате децата си или да правите кариера. Когато дадените ни таланти и страсти са използвани, вътрешната красота не може да остане там, а излиза навън.

Жената която е намерила и разбулила тази красота, се осъществява по различен начин. Много често има усмивка на лицето си, нейното виждане за живота е по– оптимистично.

Тези които откриват себе си са страстни и атрактивни, заради страстта през която преминават.

Ако знаете каква е вашата страст, има ли неща, които ви пречат да я изживеете? Графици, деца, кариера, съпруг – назовете ги. Има начини за напасване. В живота може да има обстоятелства или оправдания, които използваме като извинение. Идеята е да се научим да не го правим, за да бъдем осъществени жени.

Разбулването (разкриването) на тази красота няма да се случи за една нощ. Не бързайте. Но работете по това да откриете своята страст и да я разбулите. Отделете време за това.

Намерете красотата във вас. Бъдете горди с нея. Тогава я споделете.

Аз съм жена със стойност

* опознай себе си отново – можете да бъдете истински щастливи , само като си взаимодействате със света по автентичен начин.

* бъдете осъзнати за вашите негативни мисли и вярвания, които създават негативни емоции, поведения и се отразяват на вашия живот. Съзнателно ги конвентирайте в позитивни, вдъхновяващи вярвания за себе си и света.

* научете се да пускате негативните изживявания от вашето минало, които ви държат несигурни и заклещени.

* фокусирайте се върху вашите постижения и цели и интерпретирайте миналите си провали като необходим жизнен опит и личностно израстване.

* поемете отговорност за собствения си живот и собственото си щастие. Спрете да чакате други хора или външни обстоятелства да се променят.

Мария Атанасова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *